Болниците започнаха да връщат пациенти с коронавирус


Болниците започнаха да връщат пациенти с коронавирус
21 Октомври 2020, Сряда


Легла в здравните заведения има, не достига медицинският персонал

Автор: Десант

Вече имаме случай на отказан прием в лечебно заведение на жена със затруднено дишане от Несебър, която се почувствала зле, каза водещият на „Здраве, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.

„Близките на болната се обадили на тел. 112 и са поискали линейка. Трябвало е жената да бъде откарана до Инфекциозното отделение в Бургас, но заради това, че нямало свободни легла, не е приета. Жената е разкарвана до Поморие, но и там не я приели и накрая била върната вкъщи“, добавя той.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пък обясни, че е отказан достъп на жената от Несебър до лечебно заведение в Бургас, заради това, че няма свободни легла.

„Имаме една болна сестра, старшата на Инфекциозно отделение влезе да обслужва. В момента облечена е и главната сестра на болницата. Няма персонал, сестрите отказват да работят”, каза пък директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

24 пациенти са настанени в отделението.

„В момента, в който са научили  за това три сестри са отказали. Едната излязла в болничен, другата е подала молба за напускане.”, каза Юлия Андреева- връзки с обществеността УМБАЛ-Бургас.

Осигурени са нови 20 легла за пациенти с коронавирус и са медицински сестри от други отделения към КОВИД зоната.

Постоянно се подават молби за напускане на медицински сестри, заяви Андреева.

Директорът на МБАЛ Поморие Жени Караилиева от своя страна изтъкна, че няма сформиран екип. Болницата има нужда на 20 легла и е нужно да има 8 медицински сестри и 4 лекари, а толкова персонал няма, каза още тя.

Д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация пък каза в „Здравей, България“, че в много болници на страната е отказано лечение на пациенти. Някои от тях са с хронични заболявания.

„Здравната ни система е изправена пред изключително голямо предизвикателство. Така е в цял свят, но нашата е неподготвена. Предстоят тежки месеци“, каза още той.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки