Бургас въвежда Интегрирана система за управление на трафика в морския град


Бургас въвежда Интегрирана система за управление на трафика в морския град
Снимка: transportburgas.bg
20 Октомври 2020, Вторник


Тя включва изграждане на нови „умни кръстовища“ и оборудване на точки за събиране на трафик данни

Автор: Десант

Община Бургас обяви обществена поръчка за изпълнение на инженеринг (проектиране и изграждане, доставка, монтаж и инсталация) на интегрирана система за управление на трафика в морския град.

Проектът „Интегриран модел за управление на градската мобилност - І етап” е включен в реализацията на инвестиционен приоритет „Интегриран градски транспорт“ на Интегрирания план за градско възстановяване на Бургас и Инвестиционната програма за периода 2014 -2020 г. на Община Бургас.

Реализацията му е свързана със стремежа на общинската администрация да надгради постигнатото в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“, реализиран през периода 2010-2016 г..

Обществената поръчка е свързана с изпълнението на планираните дейности за въвеждане на Интегрирана система за управление на трафика в града, надграждане на съществуващи и изграждане на нови „умни кръстовища“, оборудване на точки за събиране на трафик данни в рамките на града, въвеждане на допълнителни точки за видеонаблюдение на трафика и информационни табла, работещи в реално време.

Пускането на Системата в експлоатация ще допринесе още повече за повишаване на ефекта от вече въведени от общината инфраструктурни мерки за надграждане на системата от бързи автобусни линии, както и ще окаже пряко въздействие за подобряване индикаторите за мобилност и околна среда на града, категорични са възложителите.

Прогнозната стойност на поръчката е 2 007 104 лева без ДДС, а крайният срок за подаването на оферти е 23 ноември.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки