Изложбата „Природа в риск" гостува в Регионален исторически музей - Плевен


Изложбата „Природа в риск" гостува в Регионален исторически музей - Плевен
Снимка: РИМ-Русе
20 Октомври 2020, Вторник


Тя поставя фокус върху нерегламентирани форми на притежание на растителни и животински видове

Автор: Десант

В Регионален исторически музей - Плевен е подредена изложбата „Природа в риск. Интерактивна образователна изложба в подкрепа на Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни“.

Експозицията е изградена от 41 модула, оформящи презентационна стена с експонати, интерактивни дисплеи и табла. Показани са артефакти от фондовете на отделите „Природа“, „Етнография“, „Нова история“ и „Най-нова история“ на русенския музей.

В тях са включени и три палта от кожа на защитени видове - видра и бенгалска котка и три чифта обувки от крокодилска кожа, предоставени на музея от Министерството на околната среда и водите през 2019 г. по реда на Закона за биологичното разнообразие, регламентите на Европейския съюз и Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора – CITES.

Изложбата „Природа в риск“ поставя фокус върху нерегламентирани форми на притежание на растителни и животински видове, както и върху формиране у посетителите на щадящо отношение към природата. Експозицията насочва вниманието към предпоставките за намаляване популацията на някои представители на флората и фауната в световен мащаб.

Мобилната изложба „Природа в риск. Интерактивна образователна изложба в подкрепа на Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни“ се реализира от Регионален исторически музей – Русе с подкрепата на Министерството на културата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки