Бутат незаконната ограда на имението на Иво Прокопиев в Созопол


Бутат незаконната ограда на имението на Иво Прокопиев в Созопол
19 Октомври 2020, Понеделник


Със заповед на кмета на община Созопол е спрян и строежът на басейна в частния имот на собственика на медийната група „Икономедиа“ АД в местността "Буджака"

Автор: Светлана Николова

Комисия, назначена от кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, е установила сериозни нарушения на Закона за устройство на територията в частен имот в местността „Буджака“ в Созопол.

Става дума за имението на собственика на медиите „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев. Което не е новина за читателите на Десант. Наше разследване показа още преди месеци, че строежът на открития басейн там не е съгласуван с общинската администрация.

До 10 000 лева глоба и премахване на незаконните огради на Буджака в Созопол

Извън закона са и високите, масивни огради, изградени в нарушение на издаденото разрешение за строеж.

Въз основа на тези констатации, кметът на Созопол е издал заповед за спиране на строителството на басейна. С друга своя заповед Тихомир Янакиев е наредил премахването на оградите около имението. На собственика на имота е отправена покана за доброволно изпълнение на заповедта и ако той не се съобрази с нея, ще се пристъпи към нейното принудително изпълнение.

Ограниченият достъп на гражданите до бреговата ивица по Черноморието е тема, която следим с интерес от години. Но не ограничено като лидера на Демократична България Христо Иванов, който използва единствено казуса с плажа пред сарая на Ахмед Доган в парк „Росенец“, в търсене на политически дивиденти.

Ето защо Христо Иванов няма да отиде на Буджака в Созопол

По разпореждане на ВАП през юли, август и септември бяха извършени редица проверки по Черноморието. Като резултат се стигна до издаване на заповеди за спиране на незаконни строежи и премахване на други в сарая на Доган.

Бе внесен протест срещу разрешението за строеж, издадено от главния архитект на Община Созопол за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж, издадени от главния архитект на община Несебър за „Комплекс „Венид Еко вилидж“, собственост на братя Диневи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки