М. Николова: Трябва да се развива потенциалът за привличането на туристи от Унгария


М. Николова: Трябва да се развива потенциалът за привличането на туристи от Унгария
14 Октомври 2020, Сряда


Туристическият ни министър проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас Текла Харангозо

Автор: Десант

По данни на Единната система за туристическа информация малко над 7 хиляди унгарски туристи са отседнали у нас в местата за настаняване от началото на годината до 10 октомври.

Тези данни оповести вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас Текла Харангозо. Във фокуса на разговора бе въпросът за предстоящото заседание на смесената българо-унгарска комисия за икономическо сътрудничество. Предвижда се тя да се състои в края на януари следващата година.

България и Унгария имат традиционно добри дипломатически и икономически отношения и страната се нарежда сред приоритетните пазари за външен туризъм, заяви още вицепремиерът Николова.

Според нея трябва още по-активно да се развива потенциалът по отношение на привличането на туристи от Унгария, тъй като България е страна с възможности за целогодишен туризъм.

Министър Николова посочи, че и в момента въпреки пандемията гражданите на Унгария могат да посещават България без поставяне под 14-дневна карантина и без да е необходимо представянето на документ, показващ отрицателен резултат от PCR тест.



Вицепремиерът поздрави посланик Харангозо за отбелязването на Деня на българо-унгарското приятелство. Той ще се състои в българския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Будапеща на 19 октомври.

Посланик Харангозо, от своя страна, поканени Марияна Николова на честването на Деня на българо-унгарското приятелство и на 100 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни на 24 октомври в София. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки