Новобрачна двойка с инициатива: В Русе да бъде посаден Парк на младоженците


Новобрачна двойка с инициатива: В Русе да бъде посаден Парк на младоженците
09 Октомври 2020, Петък


Средствата за закупуване на дръвчетата са подсигурени по време на сватбеното тържество на новото семейство

Автор: Десант

Русе ще има свой Парк на младоженците. Инициативата е на новото семейство Румяна Миланова-Беева и Юлиян Беев, които сключиха граждански брак на 12 септември, както и на техните кумове - Раделина и Стоян Христови. Те канят своите съграждани да се включат в едно ново начинание – да засадят гора в града.

По време на сватбеното си тържество новото семейство се обърна към всички свои гости - вместо букети с цветя да дарят предвидените за това средства за закупуване и засаждане на дръвчета в Русе, с което да се обособи един нов зелене оазис. Примерът им със сигурност ще бъде последван и от други бъдещи семейства. Така скоро Русе ще може да се сдобие с една нова гора, която ще се превърне в Парк на младоженците.

Идеята вече е съгласувана с кмета на община Русе, начертан е и план кога и какви дървета ще се засадят в младоженската гора. Кумът Стоян Христов е председател на постоянната комисия по екология в Общинския съвет, а младоженецът Юлиян Беев - бивш общински съветник и зам.-председател на ОбС. Заедно със своите съпруги, те канят русенци да се присъединят към това дело.

Средствата за закупуване на дръвчетата са подсигурени по време на сватбеното тържество на новото семейство, а снабдяването и доставянето им до определеното от Общината място е със съдействието на кметството. Идеята е засаждането им да стане в някоя събота, а конкретно кой ден - зависи от метеорологичната обстановка.

Източник: Кмета.бг


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки