През 2021 г. пътят Габрово - Узана най-после ще бъде ремонтиран


През 2021 г. пътят Габрово - Узана най-после ще бъде ремонтиран
Снимки: Областна администрация Габрово
07 Октомври 2020, Сряда


Той не е пипан половин век, а има важно значение за развитие на туризма в региона

Автор: Десант

Пътят Габрово - Узана ще бъде ремонтиран основно през следващата година. В Габровска област през 2021 г. предстои да се извършат ремонти и на пътните отсечки Трявна -Царева ливада - Дряново и Кормянско - Крамолин.

На 6 октомври областният управител на Габрово Невена Петкова и директорът на габровското  Областно пътно управление инж. Деян Георгиев инспектираха трасето Габрово – Узана. Пътят, който не е основно ремонтиран повече от 50 г., има важно значение за развитие на туризма в региона.



Това е единствената пътна връзка за курортен комплекс Узана, ПП Българка, Национален парк „Централен балкан" и Географския център на България. Обслужва селата Баевци, Стоманеци, Зелено дърво и др., за които се явява единствена транспортна връзка.

„От изключителна важност е цялостното ремонтиране на близо 16-километровия участък, където асфалтовата настилка е силно износена, с множество пукнатини и улягания – някои от които с дълбочина 23 см, не добре работещи отводнителни съоръжения." – коментираха на терен областният управител Невена Петкова и инж. Георгиев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки