В козлодуйско училище ще правят площадка за обучение по безопасност на движението


В козлодуйско училище ще правят площадка за обучение по безопасност на движението
Снимка: Община Козлодуй/Фейсбук
06 Октомври 2020, Вторник


Тя ще е с траен позитивен ефект върху практическата подготовка на учениците и усвояването на социокултурни роли на пътя

Автор: Десант

Средно училище „Христо Ботев” в Козлодуй е одобрено за финансиране за изграждане на площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата. Финансирането е след разработен и спечелен проект от Национална програма на Министерство на образованието и науката „Осигуряване на съвременна образователна среда” 2020 и съответния модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата”.

Средствата са в размер на 3500 лв. и ще послужат за разчертаване на външна площадка, за вътрешна подвижна площадка и за оборудване и обзавеждане със съвременни дидактически средства.

Формирането на защитни механизми при децата за съхраняване и безопасност при движение по пътищата е актуална тема в гражданското общество и важна задача за семействата и за образователната ни институция.

Възпитанието и обучението по БДП е целенасочен, системен и непрекъснат процес за формиране на граждански компетентности и качества на учениците, а и е неделима част от цялостното образование и възпитание на личността.

Новата площадка ще е с траен позитивен ефект върху практическата подготовка на учениците и усвояването на социокултурни роли на пътя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки