Полицейска академия на 50 години – става въпрос за ЦСПП в Казанлък


Полицейска академия на 50 години – става въпрос за ЦСПП в Казанлък
Снимка: kazanlak.com
06 Октомври 2020, Вторник


Центърът за специализация и професионална подготовка е открит на 1 октомври 1970 г. като специализирано учебно заведение - филиал „Милиционерски курсове“ към ВСШ „Г. Димитров“

Автор: Десант

Академията на МВР ще отбележи с тържествен концерт 50-годишнината от създаването на Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък. Тържеството ще се проведе на 7 октомври, сряда, от 17,30 часа в казанлъшкия парк „Розариум”.

В концерта ще вземат участие фолклорният танцов ансамбъл „Арсенал”, клуб за спортни танци „Роза”, сестри Диневи и Духовият оркестър на Академията на МВР – град София.

Центърът за специализация и професионална подготовка в Казанлък при Академията на МВР е разположен на 110 дка в местността Тюлбето, близо до емблематичната за града на розите Казанлъшка гробница.

Открит е на 1 октомври 1970 г. като специализирано учебно заведение - филиал „Милиционерски курсове“ към ВСШ „Г. Димитров“.

В него се провеждат курсове за професионална специализация: за „Младши разузнавач“;  „Младши полицейски инспектор“; „Младши полицейски инспектор по КОС“; „Командир на отделение или младши инструктор“; „Младши експерт-криминалист” и „Младши автоконтрольор“.

В ЦСПП – Казанлък се провеждат и курсове за актуализация на професионалната квалификация: „Решаване на конфликти“; „Превенция и защита от домашно насилие. Осъществяване прием на граждани и подкрепа на жертви на престъпления“; „Противодействие на корупцията“; „Ремонт и поддръжка на въоръжението“ и „Цифрова следствено-фиксираща фотография“.

В ЦСПП - Казанлък се провеждат също така курсове за обучение на чуждестранни полицейски служители по сключени споразумения мeжду Република България и други страни, както и МВнР и МВР по програма и план, утвърдени от главния секретар на МВР.

Базата на центъра се използва и от Центъра за бойна подготовка и спорт към АМВР.

В нея съвместно с ОД на МВР - Стара Загора е провеждана „Детска полицейска академия“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки