Студенти влизат в Парламента, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана като стажанти по антикорупция


Студенти влизат в Парламента, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана като стажанти по антикорупция
01 Октомври 2020, Четвъртък


Споразумение за това бе подписано в Народното събрание днес от председателя на Парламентарната комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев

Автор: Десант

Студенти влизат като стажанти в Парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ и екипа на Омбудсмана.

Споразумение за това бе подписано в Народното събрание днес от председателя на Парламентарната комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев, председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров,  ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Омбудсмана на Република България доц. д-р Диана Ковачева.

Предвижда се организирането и реализирането на стажантски програми за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми от следните професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

„Провеждането на студентските стажове има за цел да запознае студентите с дейността и функциите на институциите за противодействие на корупционните практики, да осигури възможности за професионално ориентиране и за придобиване на практически опит, знания и умения, които да допълнят теоретичното обучение по антикорупция на младите хора“, посочи Борис Ячев.

Продължителността на стажа във всяка една от институциите е 10 работни дни, като при успешно му преминаване студентите ще получат удостоверение.

Споразумението е стъпка от дейностите, предвидени Меморандум за сътрудничество, подписан между Парламентарната комисия, КПКОНПИ, Омбудсмана и Университета по-рано тази година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки