В Казанлък връчиха знамето на Осми ученически гвардейски отряд


В Казанлък връчиха знамето на Осми ученически гвардейски отряд
Снимки: Областна администрация Стара Загора
30 Септември 2020, Сряда


Диригентът на националния Гвардейски представителен духов оркестър пък предаде тамбурмажора на диригента на Трети ученически духов оркестър

Автор: Десант

В присъствието на старозагорския областен управител Гергана Микова днес, на пл. „Севтополис“ в Казанлък се състоя церемония по тържественото връчване на знамето на Осми ученически гвардейски отряд и на тамбурмажор на Трети ученически гвардейски духов оркестър.

Ученическият гвардейски отряд и духовият гвардейски оркестър са първи в област Стара Загора. Отрядът включва 24 момчета и момичета от казанлъшката ПГ „Иван Хаджиенов“, а в оркестъра свирят 12 младежи от същото училище.

Освещаването на знамето бе извършено от свещеници от Старозагорската епархия. След това кметът на Казанлък Галина Стоянова, съветникът на президента Илия Милушев, полк. Петър Киндалов от 61-ва Стрямска бригада и директорът на ПГ „Иван Хаджиенов“ Марияна Демирева забиха символично пирони в дръжката на флага.



Той бе предаден от знаменосеца на Националната гвардейска част на знаменосеца на Осми ученически гвардейски отряд.



Диригентът на националния Гвардейски представителен духов оркестър, от своя страна, връчи тамбурмажора на диригента на Трети ученически духов оркестър. Това е жезълът, с който ръководителят на оркестъра подава команди на музикантите.

Пред погледите на официалните гости и на стотици казанлъчани учениците от отряда, духовата музика и млади гвардейци от Айтос дефилираха с маршова стъпка през площада под звуците на Представителния духов оркестър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки