Валери Симеонов: Депутатите на БСП не носят маски и нарушават закона


Валери Симеонов: Депутатите на БСП не носят маски и нарушават закона
30 Септември 2020, Сряда


Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ е изпратил сигнал за това до здравния министър

Автор: Десант

„Да, изпратих сигнал до здравния министър за това, че депутатите на БСП не носят маски в Народното събрание. Не може да изискваме децата в училище да носят маски, гражданите в градския транспорт – също, а от БСП демонстративно да нарушават закона“.

Това коментира зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов по Нова телевизия тази сутрин.

„ГЕРБ се откъсва от ДПС по места – в дълбочина протекоха процеси на дистанциране, на разграничаване. Забеляза се и коренна промяна на поведението на ДПС в парламента – не подкрепят кворум, не подкрепят основни предложения на коалицията „ГЕРБ-Обединени патриоти“, коментира лидерът на НФСБ.

На въпрос на водещите за евентуални коалиции с партии на Цветан Цветанов и бившия здравен министър Петър Москов, Валери Симеонов отговори, че са възможни всякакви коалиции с български партии, с изключение единствено на ДПС. Уточни обаче, че за това все още е рано да се говори.

„Машинно гласуване ще има в тези размери, каквито е и сега. Трябва да приемем фактите такива, каквито са – близо 5-6 месеца пандемията спря процесите по въвеждането на машинното гласуване, срокът мина“,  каза Валери Симеонов.

Той бе категоричен в позицията на НФСБ, че то дава възможности за много по-сериозни манипулации от гласуването с хартиени бюлетини.

На въпрос на водещите за оставката на председателят на НС Цвета Караянчева и коментар на случилото се в Благоевград преди ден, той отговори: „Не мисля, че в сериозно предаване трябва да се коментира нещо подобно – хулиганските прояви на петима души с кофи на главите, които мятат яйца. Караянчева си върши работата“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки