Портрети на Левски, Ботев и Караджата украсиха къща за гости в Павел баня


Портрети на Левски, Ботев и Караджата украсиха къща за гости в Павел баня
Снимка: Ивайло Илиев, pavelbanya.eu
29 Септември 2020, Вторник


Редом с тях графика на българския трибагреник и ръчно изписани откъси от вазовото стихотворение „Възпоминания от Батак“ допълват патриотичната арт среда

Автор: Ивайло Илиев

Патриотичния дух на павелбанци приповдигнаха младия творец Виолета Ройлева и нейният приятел Богдан Пашов. Силата на любовта помежду им и любовта към изкуството ражда ръчно изрисуваните портрети на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа и Иван Вазов по стените на Къща за гости в Павел баня. Редом с тях графика на българския трибагреник и ръчно изписани откъси от вазовото стихотворение „Възпоминания от Батак“ допълват патриотичната арт среда.

За Виолета влечението към изкуството започва преди повече от десет години. Още от малка участва в различни школи по изобразително изкуство в казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“, която завършва с профил „биология и химия“. Пътят й продължава в Тракийския университет в Стара Загора, където в момента следва „Медицина“. 

„През всички тези години не съм спирала да творя, защото за мен изкуството значи изключително много. Никога не съм се водила от желанието за слава или финансова облага – правя всичко от сърце и най-често дори подарявам своите произведения“, споделя пред pavelbanya.eu Виолета.

Източник: pavelbanya.eu (със съкращения)


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки