Три станаха огнищата на коронавирус в общините Айтос и Руен


Три станаха огнищата на коронавирус в общините Айтос и Руен
29 Септември 2020, Вторник


24 от шивачките в айтоския цех са от село Зайчар, обсъжда се вариантът населеното място да бъде карантинирано

Автор: Десант

Бургаска област регистрира антирекорд по брой заразени с коронавирус за последните 24 часа и е на първо място в страната с доказаните случаи.

Според официалната статистика общо 64 души са дали положителен резултат, а 49 от тях са работници в цех в Айтос. 24 от тях пък живеят в село Зайчар. В момента се обсъжда информация дали да бъде карантинирано цялото село. 

По информация на очевидци в момента в Зайчар служители на МВР дават предписания на жителите да спазват стриктно мерките за ограничаване на коронавируса и да носят маски. 

В Айтос има и друго огнище - болницата. Четирима души от вътрешното отделение на лечебното заведение са заразени с COVID-19.

Шест от новите случаи са регистрирани в община Бургас. Всички те са под домашна карантина, а останалите заразени са от Карнобат и Руен.

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница.

Общо 350 са активните случаи за областта от общо 782 заболели за целия период, 423 са излекуваните, а смъртните случаи - 9.

От пресцентъра на Община Бургас съобщиха, че кметът Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ-Бургас и Общинската белодробна болница, да бъдат включени и други болници в града в обслужването на ковид пациенти чрез сключване на договори със здравната каса.

Мотив за това е, че болниците в морския град обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти с коронавирус са настанени в Инфекциозно отрделение в УМБАЛ, 26 - в общинския диспансер за белодробни болести и четирима в Инфекциозното отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват ковид пациенти, посочват от пресцентъра на Общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки