Инспектори от ИАРА вадят незаконни мрежи от водите на Черно море


Инспектори от ИАРА вадят незаконни мрежи от водите на Черно море
Снимки: ИАРА
28 Септември 2020, Понеделник


Освен риба, във водата бе върната и близо половин тон бяла пясъчна мида

Автор: Десант

На 25 септември инспектори от сектор РК-Варна, съвместно със служители на Гранична полиция - Варна, са извършили наблюдение и проверка по вода в акваторията на Черно море, в района на пристанище Варна и Варненско езеро. 

Проверени са общо 10 лодки, извършващи стопански риболов, за притежаване на валидни докуметни и наличие на нерегламентирани риболовни уреди. Съставени са два акта за нарушаване разпоредбите на ЗРА. Иззети са 50 м хрилни мрежи и лодка, която е оставена на отговорно пазене при нарушителя.

Ден по-рано, на 24 септември, след извършено наблюдение, инспектори от сектор РК-Добрич са заловили бракониер, извършващ стопански риболов с гумена лодка и 200 м хрилни мрежи във водите на Черно море, в района между Дуранкулак и Крапец. Нарушителят не е притежавал разрешително за стопански риболов. Съставен му е акт, а уредите са иззети. Уловът от 6,100 кг риба от вида „илария“ е върнат обратно във водата.



На 23 септември пък през тъмната част на денонощието, в района на пристанище Варна, инспектори от сектор РК-Варна при извършена съвместна проверка  със служители на Гранична полиция, са засекли лица, които превозват на борда на лодка 470 кг бяла пясъчна мида и два забранени риболовни уреда  –  драги.  На нарушителите са съставени АУАН, с които са иззети и тралиращите средства, а уловът е върнат обратно във водата.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки