300 ученици в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради COVID-19


300 ученици в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради COVID-19
24 Септември 2020, Четвъртък


В общо 5 училища в района има установени случаи на коронавирус


Около 300 ученици в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради заразени с коронавирус. В общо 5 училища в района има установени случаи на COVID-19. 

В ефира на „Здравей, България” NOVA директорът на Професионална гимназия по строителство в града Марияна Митова заяви, че до момента ситуацията в учебното заведение е спокойна.

„Две наши колежки се оказаха заразени с коронавирус. Те са в добро състояние и са под карантина у дома.  До обяд ще излязат пробите на учителите, които са контактували с тях”, обясни Митова.

Под карантина са общо 8 паралелки – от 9, 10 и 11 клас.

„Нещата се случиха в понеделник следобед, което ни помогна, защото 22 септември беше неучебен ден и се направи пълна дезинфекция на сградата. Организирахме онлайн педагогически съвет, уведомихме РЗИ и предприехме всички мерки”, каза още директорът на училището. По думите й в началото на учебната година са получили насоки за това как да бъдат разделени  етажите, така че да няма сливане на различните класове. „Учениците разбират ситуацията и не създават проблеми”, коментира Марияна Митова.

„Карантинираните ученици са под 1 % от всички учещи в района. Няма място за притеснение”, каза Методи Попов, представител на Регионалния инспекторат.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки