Министърът на туризма изкачи връх Мусала


Министърът на туризма изкачи връх Мусала
Снимка: Министерство на туризма
23 Септември 2020, Сряда


Марияна Николова призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината и да се насладят на неземната красота, която се разкрива от най-високия връх на Балканите

Автор: Десант

Около 30% от територията на България е заета от планини. Те са изключително разнообразни по релеф и предлагат на посетителите богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения. В тях има чудесни условия за туризъм през всички сезони.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която в Деня на Независимостта изкачи връх Мусала в Рила, висок 2925 метра.

Тя каза още, че крилата на сезоните са изключително подходящо време за комбиниране на планински преходи с други видове туризъм. Именно с тази цел Министерството на туризма е създала 27-те специализирани туристически маршрута – културно-исторически, винено-кулинарни и балнео- и СПА, за да насърчи туризма във вътрешността на страната.

„На днешния празник 22 септември – Деня на независимостта на България, искам да призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината и да се насладят на неземната красота, която се разкрива от най-високия връх на Балканите“, каза още министър Николова.

По думите й неслучайно върхът е част от инициативата “100 национални туристически обекта”, а лесният достъп го превръща в един от най-изкачваните в страната.

При изкачването на Мусала министър Николова бе придружена от приятели и колеги от министерството, планински водачи и представители на Планинската спасителна служба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки