Посрещаме есента със слънце и топло време


Посрещаме есента със слънце и топло време
21 Септември 2020, Понеделник


Вижте какъв ще е първият есенен ден

Автор: Десант

В деня, в който ще отбележим Независимостта - 22 септември, в 16,31 ч., ще започне астрономическата есен. Денят ще е равен на нощта, а Слънцето ще наврезе в зодиакалния знак Везни. 

Тази година ще посрещнем есенното равноденствие със слънце и топло време, като максималните температури в първия есенен ден ще достигат до 28 градуса.

Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, по-високи по Черноморието и в Югоизточна България, съобщава БТА.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, на места в сутрешните часове с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-25 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините есента също ще дойде със слънчево време. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Според народните поверия, каквото е времето в деня на есенното равноденствие, такава ще бъде и цялата есен. Предците ни са вярвали, че колкото по-сух и топъл е септември, толкова по-хубава ще е есента и толкова по-късно ще настъпи зимата.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки