Американските екипажи на F-16 кацнаха на летище Граф Игнатиево за участие в „Тракийска пепелянка - 2020“


Американските екипажи на F-16 кацнаха на летище Граф Игнатиево за участие в „Тракийска пепелянка - 2020“
18 Септември 2020, Петък


В съвместните полети са включени 11 типа авиационна техника от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и  САЩ

Автор: Десант

Шест самолета F-16 от състава на 31-во изтребително крило на американските Военновъздушни сили в Европа осъществиха днес, 18 септември, успешно пребазиране от авиобаза Авиано, Италия, в авиобаза Граф Игнатиево. Оттук те ще се включат в изпълнението на съвместни задачи с участниците в летателната тренировка „Тракийска пепелянка -2020“.

Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2020“ се провежда от 14 до 25 септември 2020 г. в нашата страна. В съвместните полети са включени 11 типа авиационна техника от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и  САЩ.

В тренировката  участват и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия. Домакин на съвместната тренировка са българските Военновъздушни сили.

Участниците изпълняват широк спектър съвместни задачи в българското въздушно пространство и оперират от 7 военни летища на териториите на България, Гърция и Румъния. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на страните-участнички.

Целта е да бъдат  усъвършенствани способностите на ВВС за работа в коалиционен формат и за гарантиране на стабилността и сигурността в един стратегически за Алианса регион на Югоизточна Европа.

Българските Военновъздушни сили ще повишат подготовката си за изпълнение на  своите задължения за гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на страната ни, както и за пълноценен принос в системата за колективна сигурност на Алианса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки