Фондация събира с концерт дарения, за да останат младите медици в България


Фондация събира с концерт дарения, за да останат младите медици в България
17 Септември 2020, Четвъртък


Участие в събитието ще вземат Васил Петров, Хилда Казасян и Теодосий Спасов

Автор: Десант

С благотворителен концерт на любими български изпълнители официално ще бъде ознаменувано учредяването на фондация „Млади медици за България“ (ФММБ). Нейната кауза е да мотивира финансово младите медицински специалисти да останат да работят в родината.

Тържеството ще е на 22 септември от 18 часа в зала С.И.Л.А., ул. „Тракия“ 50 в Пловдив. Присъстващите ще могат повече от час да се наслаждават на изпълненията на емблематичните Васил Петров, Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Живко Петров квартет, Йордан Тоновски квартет  и др.

Организаторите ще са благодарни, ако вместо с подаръци и цветя, хората подкрепят благородните цели на фондацията финансово - на място или чрез банкова сметка: Фондация „Млади медици за България“, Банкова сметка: BG31UBBS80021098963140, Банка – ОББ.

На официалното откриване на ФММБ на 22 септември са поканени представители на местната и държавната власт, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа, дипломати, депутати, неправителствени организации, представители на бизнес и културен елит. В церемонията ще се включат част от първите бенефициенти на фондацията.

Доброто здраве на нацията е по-ценно от най-голямото богатство - за да се реализира това, трябва първо обществото да разбере, че може да получи качествено здравеопазване в страната си и второ, младите специалисти да повярват, че могат да бъдат оценени тук както морално, така и финансово.

Като начало фондация „Млади медици за България“ ще подпомага с половин основна заплата на млад лекар на месец специалисти на възраст до 35 години, учещи и/или работещи вече медицина, дентална медицина, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.

Първите 25 бенефициента ще получат ежемесечна финансова подкрепа от по 500 лв. още от този октомври.

Във връзка с епидемиологичната обстановка са взети безпрецедентни мерки за защита от коронавируса в зала С.И.Л.А., с дезинфекция на въздуха и повърхностите. По време на самото тържество ще работи ефективна антиковид дезинфекция на въздуха, посредством иновативни уреди със закрито кварцово излъчване, а гостите ще са настанени на необходимата дистанция, изтъкват организаторите на събитието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки