Коалиционният съвет ще обсъди преизчисляването на пенсиите


Коалиционният съвет ще обсъди преизчисляването на пенсиите
17 Септември 2020, Четвъртък


Има вариант и да се продължи с мярката с 50 лв.

Автор: Десант

Разговорите за пенсиите предстоят, те ще се проведат на коалиционен съвет. Имаме готовност както да продължим мярката с 50 лв., така и да направим предложения за преизчисляване на пенсиите с доходите от 2015 г. Това обяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Има три варианта, които се обсъждат. Въпрос е на политическо решение. Моето виждане, като социален министър, е, че е по-добре да направим преизчисление на пенсиите", отбеляза министърът.

„В момента даваме около 106 млн. за тези 50 лв. добавки. Това е около 1 милиард и 200 милиона лева годишно - със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на почти 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, така че да се направи баланс между пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 г. и тези, които са се пенсионирали преди това", обясни Сачева.

„Нашият фокус е работата, която трябва да свършим за хората. Ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета с повече пари за пенсионерите, бизнеса, или не желае да участва в дебатите, това са въпроси към тях. Това, което ние трябва да го свършим, ще го свършим и ще го предложим като решение за хората", отбеляза още Сачева за кворума в парламента.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки