КПКОНПИ уличи общинска съветничка в Царево в конфликт на интереси


КПКОНПИ уличи общинска съветничка в Царево в конфликт на интереси
16 Септември 2020, Сряда


Ако решението на комисията влезе в сила, Таня Янчева ще трябва да напусне общинския съвет и плати сериозна глоба

Автор: Десант

Таня Янчева като председател на постоянната комисия по „Правни въпроси“, секретар на комисията по  „Устройство на територията“ и член на бюджетната комисия на ОбС Царево е гласувала в подкрепа на предложението за отдаване под наем на 124 земеделски имота (близо 1000 дка) в конфликт на интереси. Това огласиха от КПКОНПИ след извършена проверка по случая.

Това стана причина и опозицията в местния Общински съвет да поиска оставката на Янчева.

Като адвокат тя е регистрирала трите фирми – „Стоянови 2020“ ЕООД, „Стефани-Ахтопол“ ЕООД и „Мега нова Ахтопол“ ЕООД на 11 декември м.г., когато вече е била председател на ОбС.

Янчева е упълномощена от управителите на трите дружества да ги представлява. Трите фирми са на лицата Анка Стоянова, Стефка Йорданова и Миглена Николова. Първите две са регистрирани на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ 29 в Ахтопол, а третата – на ул.“Резвая“ 18, отново в Ахтопол. Дали са подставени лица – не е обект на тази проверка, но е факт, че Таня Янчева е регистрирала фирмите им като адвокат, а след това като общински съветник - през април 2020 година, е гласувала в тяхна полза на заседания на постоянните комисии.

На сесията Янчева не е участвала във вота, но според КПКОНПИ и гласуването в комисиите е достатъчно основание, за да се счете, че има конфликт на интереси. Ако решението влезе в сила, Таня Янчева ще трябва да напусне общинския съвет и плати сериозна глоба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки