Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простата вече е в УМБАЛ Бургас


Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простата вече е в УМБАЛ Бургас
16 Септември 2020, Сряда


Той буквално „топи“ камъните, включително и много големите

Автор: Десант

Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простатата вече е на разположение на пациентите в УМБАЛ Бургас. Апаратът е последно поколение и  комбинира в себе си решение и на други проблеми – безкръвно разбиване на камъни в отделителната система и отстраняване на тумори от пикочния мехур.

В урологичното отделение на УМБАЛ Бургас АД отдавна се прилагат безкръвни и миниинвазивни методи  за лечение на урологични заболявания. Технологията, с която работи Тулиум  лазерът е ненадмината. Той буквално „топи“ камъните, включително и много големите. Те стават на фин прах и се изхвърлят с урината. А ползите за пациентите с простатна хиперплазия (увеличена простата) са огромни - лазерът изпарява простатата, той е безопасен, с минимално проникване в околните тъкани -  0,1- 0,2 мм. При намесата му почти няма кръвозагуба, което го прави най-добрия избор за възрастни с кардиологични проблеми и на антикоагулантна терапия.

"Тулиум лазерът е много високо достижение на съвременната урология. Той буквално изпарява увеличената простата, нанася много по-малки травми на околните тъкани от всички познати методи до момента. Времето на операцията се съкращава до 5 пъти. Това е отлична новина за възрастните пациенти, за пациенти, на които дългата анестезия е противопоказана. Това са всички болни с придружаващи заболявания, със сърдечно-съдови заболявания, с диабет, пациенти, които приемат лекарства за разреждане на кръвта“, поясни д-р Миринчев.

Оплакванията на мъжете с увеличена простата са: често нощно ставане, слаба струя, напрежение и труден старт на уринирането, постоянни позиви за уриниране, усещане за пълен пикочен мехур.  При някои пациенти се налага поставяне на уретрален катетър.  С помощта на този най-модерен Тулиум лазер се изпарява простатата и се нормализира уринирането.

Вече е съставен списък на чакащите и първите пациенти ще бъдат оперирани до дни. Операцията се покрива от НЗОК, но консумативите за лазера, които не заплаща Здравната каса – специалното лазерно влакно - се доплащат на касата на болницата.


В категории: Новини , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Румен Енчев
18.09.2020 12:29:14
0
0
Колко е доплащането?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки