Абрамович придоби Bitcoin Bank. Очаква се биткойнът да поскъпне


Абрамович придоби Bitcoin Bank. Очаква се биткойнът да поскъпне
14 Септември 2020, Понеделник


Вижте какво прогнозират икономистите

Автор: Десант

Руският магнат и меценат Роман Абрамович инвестира голяма част от състоянието си в проект, който, по неговото мнение, ще формира бъдещето на финансовата индустрия. Милиардерът от еврейски произход сключи сделка с Bitcoin Bank за 250 милиона долара. 

Според икономистите, през следващата година стойността на биткойна ще надхвърли 41 хиляди долара за една монета. Това може да има огромни последствия за глобалната икономика като цяло, както и за тези, които са инвестирали в биткойни, които може за една нощ да се превърнат в милионери. 

Това може да се окаже малко вероятно, но данните от последния бум на криптовалутата през 2017 г., когато стойността й достигна 17 900 долара, сочат, че само за седмица милионери са станали около 150 хиляди вложители. 



Анализаторите признават, че инвестицията на Абрамович по-скоро ще спомогне за увеличаването на стойността на биткойна. Още след обявяването на поглъщането на банката от милиардера, цената на криптовалутата нарасна с 30%.

Икономистите прогнозират, че рязкото покачване на валутата ще стане в края на годината. Те допълват, че тези, които инвестират по-рано в нея, ще получат повече. 

По думите на Робърт Хестън, ако се сравни текущата стойност на биткойна с прогнозираната, то може да се очаква приход от 1000%, което е немислимо за други пазари. 

Източник: РИА Новости


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки