Младоженци дариха парите за букетите на най-голямата болница в Бургаска област


Младоженци дариха парите за букетите на най-голямата болница в Бургаска област
Снимка: УМБАЛ-Бургас
11 Септември 2020, Петък


Жестът вече се превръща в традиция

Автор: Десант

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир Колеви призоваха гостите си, вместо да им купуват букети, да отделят средства за подкрепа на  Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас. Сватбата им бе на 5 септември в морския град.

„Предупредихме гостите, че не желаем цветя на сватбата. За мен това е излишен разход, защото и най-красивият букет след няколко дни трябва да бъде изхвърлен. Много по-практично и полезно е сумата да бъде дарена и да се купи нещо, което ще остане и ще помогне на лекарите да се грижат по-добре за своите пациенти“, сподели младоженката Никол Колева.

Тя също е лекар – вече е дипломиран стоматолог. Младото семейство е от Бургас, но от няколко години живее и работи в Германия.

Сумата ще бъде използвана за отпечатването на благотворителния календар с недоносени бебета, който отделението издава всяка година.

Семейство Колеви е третата млада двойка, която в последните 2 години се отказва цветята на сватбата, за да дари парите на най-голямата болница в Бургаска област.

С парите за букетите на Виктория и Живко Жекови, които се ожениха в края на 2018 г., бе климатизиран интензивният сектор на Първо детско отделение. В началото на 2020 г. с дарението на Радина и Явор Вълканови бе закупена бебешка теглилка и друго оборудване, също за Първо детско отделение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки