В намерените край мястото на протеста туби има запалителна течност


В намерените край мястото на протеста туби има запалителна течност
Снимка: Пресцентър на МВР
10 Септември 2020, Четвъртък


Ето какво още уточниха от полицията

Автор: Десант

Както по-рано съобщиха от СДВР, при полицейски обход и проверка на пространството около столичния площад „Независимост“, извършена тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях - бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя.

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей.

След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста. От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож.

Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени, съобщават още от пресцентъра на полицията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки