Ще обсъждат рехабилитацията на туристическите пътеки край Седемте рилски езера


Ще обсъждат рехабилитацията на туристическите пътеки край Седемте рилски езера
Снимки: НП „Рила" и Уикипедия
10 Септември 2020, Четвъртък


Вижте кои са поканени на информационната среща в Паничище

Автор: Десант

На 11 септември (петък) от 11 ч. в Посетителски център за Национален парк „Рила“- Паничище ще се проведе информационна среща, организирана от парковата дирекция, на която ще бъдат представени и дискутирани мерките за намаляване на антропогенния натиск и степента на еутрофикацияв циркуса на Седемте рилски езера, предвидени за изпълнение в рамките на проект по Оперативна програма „Околна среда“.

Особено внимание ще бъде отделено и обстойно ще бъде обсъден Идейния проект за рехабилитация на туристическите пътеки в района на Седемте рилски езера, съобщават от парковата дирекция.

Той е изготвен по Договор за „Инженеринг (проектиране и СМР) за рехабилитация/изграждане на съоръжения - по пътека от горна лифтова станция - х. Рилски езера - Сухия чал - ез. Бъбрека, ез. Сълзата - ез. Бъбрека - ез. Близнака - Трилистник - ез. Рибно, от всички страни (източен и западен бряг) - ез. Долно - х. Рилски езера и от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера“.



За участие в информационната среща са поканени представители на заинтересованите страни от Министерството на околната среда и водите и негови регионални структури, Обществения консултативен съвет към Дирекцияна на НП „Рила“, неправителствени организации, научна общност, регионална и местна власт и медии.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки