Жители на Поликраище излизат на протест срещу неспиращите катастрофи с тирове край селото


Жители на Поликраище излизат на протест срещу неспиращите катастрофи с тирове край селото
Снимка: Нова ТВ
10 Септември 2020, Четвъртък


Хората заявяват, че са подложени на ежедневен тормоз от тежкотоварния трафик и честите инциденти, които подклаждат напрежение сред живущите по протежението на натоварения път

Автор: Десант

Жители на великотърновското село Поликраище излизат на протест срещу неспиращите катастрофи на камиони по пътя Велико Търново - Русе, предаде Нова ТВ. Хората заявяват, че са подложени на ежедневен тормоз от тежкотоварния трафик и честите инциденти, които подклаждат напрежение сред живущите по протежението на натоварения път.

„Никак не е приятно да живееш на място като това. Подложени сме на постоянен тормоз. След последните събития вече сме сигурни, че това не може да продължава така. Не е нормално 12 000 превозни средства да минават тук само за денонощие. Този път не отговаря на нужните стандарти за такъв поток“, коментира един от най-пострадалите хора в селото - Петър Сомов.

Последният тежък инцидент е именно в дома на въпросния мъж. Беларуски тир катастрофира в имота му, след като удря лек автомобил и ранява шофьора му.

Друг от протестърите споделя, че на четири пъти е бил участник в подобни инциденти, че дори губи и майка си при един от тях. В рамките на 10 дни път два камиона се озовават в имота му.

Кметът на селото - Марин Тодоров, застава зад своите съграждани и смята, че исканията им са справедливи. Той настоява за инсталирането на камера за заснемане на нарушителите на скоростните ограничения, като се надява, че това ще има и превантивен ефект върху водачите.

От АПИ и „Пътна полиция“ заявяват готовност да решат проблема, като на този етап се предвижда преасфалтиране на настилката, за да се постигне по-добро сцепление.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки