Никакъв дебат за върховенството на закона в България няма да има в европарламента


Никакъв дебат за върховенството на закона в България няма да има в европарламента
09 Септември 2020, Сряда


От правителствения пресцентър опровергаха поредната фалшива новина за Бойко Борисов

Автор: Десант

Тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България, категорично не отговаря на истината, информират от правителствената пресслужба.

Нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана за предстоящото на 10 септември заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE.

Нещо повече – регламентът на предвиденото в дневния ред изслушване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство.

На запитване от страна на Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел е получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на правителството, тъй като основната цел е да бъде обсъдена позицията на Европейската комисия относно Механизма от членовете на комисията, се казва в изпратеното до медиите съобщение на правителствения пресцентър.

Припомняме, че това не е първата фалшива новина, която в последно време се тиражира най-вече в социалните мрежи. Из тях циркулира не един фейк, но за съжаление, подобни измислени псевдоинформации безкритично се приемат за истина от голяма част от аудиторията, предизвиквайки гневни коментари в четящите ги. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки