Шестима от „гольовците” и „ропотамците” в Кюстендил са в ареста


Шестима от „гольовците” и „ропотамците” в Кюстендил са в ареста
09 Септември 2020, Сряда


Няма нищо лошо да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища, коментира на място главният прокурор Иван Гешев



Автор: Десант

Главният прокурор Иван Гешев посети Кюстендил във връзка с провеждането на специализирана операция на ГДБОП-МВР, която се реализира под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. За момента са задържани шест лица от т. нар. родове на “Гольовците” и “Ропотамци”, за които има данни за съпричастност към различни престъпления.

"Няма нищо лошо да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Част от работата ни е да не допускаме в страната ни да виждаме хора, които карат скъпи коли за милиони, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Ако се качите в Германия на кола за 1 млн. евро, утре всички данъчни и контролни служби ще дойдат. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност - било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си", коментира главният прокурор в отговор на журналистически въпроси във връзка с действията на правоохранителните органи.

Иван Гешев напомни, че част от задържаните са били свързани и с нападение над полицейски служители.

„Бяха бити четирима български полицаи, включително и кучето им, с което са работили, вероятно са търсили наркотични вещества. Срамно и недопустимо е да се бият полицаи, ние в някаква степен сме го превърнали в национален спорт. От една страна възприемаме за нормално да се бият полицаи, от друга възприемаме за нормално те да ни пазят, което е недопустимо във всяка една правова държава, член на Европейския съюз“, каза още Иван Гешев.

Главният прокурор коментира и продължаващите действия по издирването на Янек Миланов от Дупница. „Продължава да се работи много активно по случая, въпреки че голяма част колегите от МВР са заети да охраняват мероприятия в София, работи се с всички необходими средства“, посочи Иван Гешев.

По време на посещението си в гр. Кюстендил главният прокурор разговаря с кмета на града Петър Паунов. Иван Гешев бе придружаван от Николай Хаджиев, временно изпълняващ длъжността директор на Главна дирекция “Национална полиция” във връзка с провеждащата се в града и операция по противодействие на конвенционалната престъпност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки