Валери Симеонов: Само обединени българите извоюват победи


Валери Симеонов: Само обединени българите извоюват победи
08 Септември 2020, Вторник


Когато сзме разединени, енергията отива във вътрешно противоборство, каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание

Автор: Десант

„Само обединени - българите извоюват победи и постигат своите високи цели. Когато са разединени – енергията отива във вътрешно противоборство, а не за съзидание“. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на поклонението за 104-та годишнина от Добричката епопея, което се състоя днес пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич.



Валери Симеонов и народните представители от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев, Йордан Апостолов и Георги Колев, заедно с родолюбиви граждани и български офицери отдадоха почит пред паметта на героите от паметните събития между 5 и 7 септември 1916 г. На днешния ден преди 104 години се води най-ожесточената битка край Добрич, благодарение на която не се допуска повторна окупация от румънските, руски и сръбски войски.

Името на ген. Иван Колев остава записано със златни букви в българската история като част от тази Добричка епопея. Един от големите български пълководци, наричан Освободителя на Добруджа, той предвожда  българската конница, която разгромява опитващите се да превземат града и надвишаващи я по численост съюзени руски, румънски и сръбски части.

„В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея“, каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.



„Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо“, коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки