Валери Симеонов: Има заинтересовани в България да цари хаос, а не ред


Валери Симеонов: Има заинтересовани в България да цари хаос, а не ред
03 Септември 2020, Четвъртък


По думите на лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание, вчерашният протест е бил фиаското на амбициите на президента за овладяване на изпълнителната власт

Автор: Десант

„Вчерашният протест всъщност беше фиаското и финалът на амбициите на президента за овладяване на изпълнителната власт, даже и да спечели следващите президентски избори. Това беше провалът на президента", заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Според него Радев се показал като некомуникативен, с тесногръдо мислене, който живее в неговия свят, егоцентричен и страда от тежък нарцисизъм".

„Протестът не е същият след вчерашните събития. Там вече няма място за разумни хора. Случилото се извади на показ два проблема – неовладяното футболно хулиганство и неконтролираното разпространение на наркотици", коментира още Симеонов.

По думите му зад футболните агитки стоят „хора с пари".

„Ясно е кой плаща. Бяха прихванати разговори с Васил Божков. Има достатъчно много кримиконтингент, който е на свобода и който е заинтересован в България да цари хаос, а не ред", коментира той.

Валери Симеонов определи като стратегическа грешка позицията на полицията, още от самото начало, че на протестиращите ще им бъде позволено всичко. „Ако бяха предприети действия по-рано – нямаше да се стигне до снощните събития“, посочи Валери Симеонов.

Депутатът е убеден, че когато има диалог всеки проблем може да бъде решен.

„Президентът, обаче, както и водачите на протеста не желаят никакви преговори. Те казват: Само ние сме прави – всички останали са грешни. Ние сме бели – всички останали са черни. Така не може да се постигне нищо“, реагира Валери Симеонов.

Той покани водачите на протеста или техни представители на разговори в парламента. „Да заповядат в стаята на Обединени патриоти, ще ги чакаме още днес, за да изложат своите искания“, добави Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки