Ремонтът на жп тунел „Козница” ще продължи още седмица


Ремонтът на жп тунел „Козница” ще продължи още седмица
02 Септември 2020, Сряда


Влаковете няма да преминават в участъка между гарите Карлово и Антон до 8 септември

Автор: Десант

С решение от 1 септември Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) отлага преминаването на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон до 8 септември, въпреки вече обявеното възстановяване на движението от 2 септември.

Причината е необходимостта от извършване на довършителни дейности от инфраструктурния железопътен оператор НКЖИ по ремонта на жп тунел „Козница”.

Движението на нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София, ще бъде възстановено през гара Пловдив до приключване на довършителните ремонтни дейности. Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София-Добрич-София и София-Варна-София, ще продължават да пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София-Варна-София през гара Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще продължават да се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове, изпълнителят на ремонта - НКЖИ, осигурява превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Запазват се и въведените промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Клиентите, които вече са закупили билети за пътуване с тези влакове, могат да презаверят билетите за пътуване с друг влак или в случай, че се откажат от пътуването, ще им бъде възстановена сумата от закупените билети.

Тунел „Козница" е най-дългият у нас - 5812 метра. Той се намира в участъка между Копривщица и Стряма. Построен е в периода 1949 –1951 г., а последният му ремонт е правен през 1993 – 1994 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки