Виртуална реалност вкарва тракийски жрец, владетел и воин в „Света на траките"


Виртуална реалност вкарва тракийски жрец, владетел и воин в „Света на траките"
02 Септември 2020, Сряда


Според избора на съответния персонаж в атракциона може да се изгледа видео с различни сценарии

Автор: Десант

Като една от атракциите на проекта на „Светът на траките” е заложена шатра, където ще има възможност за организиране на различни събития, 3D виртуална реалност, изложби и други мероприятия и атракции.

В тази връзка Община Казанлък обяви тези дни обществена поръчка за доставка на специализирано оборудване и изготвяне на 3D виртуална реалност. Тя обхваща комплект за възпроизвеждане на виртуална реалност:

- 12 броя Headset - VR очила с интегрирани говорители и включени контролери;
- 3D VR апликация с продължителност минимум 12 секунди;
- компютър свързване към Headset за възпроизвеждане на VR апликации (VR очила) и периферия.



Сценарият на виртуалната апликация трябва да бъде разработен под формата на игра. В началото на визуализацията ще се появяват три образа на различни персонажи, от които се прави избор. Всеки един от персонажите да бъде тематично свързан с траките и тяхната култура.

Възможността за избор е между „Тракийски жрец“, „Тракийски воин“ и „Тракийски владетел“. Според избора на съответния персонаж следва видео с различни сценарии:

- при избор на „Тракийски воин“ следва да бъдат представени различни бойни сцени/техники, тракийско въоръжение – облекло, оръжия и др.

- при избор на „Тракийски владетел“ следва да е в двореца на древния град Севтополис, където се осъществява среща със Севт III, зрителят се запознава с облекло и инсигнии (символи на царската власт), дворцовата зала и цялата обстановка около владетеля. Действието ще бъде в дворцова зала. След като зрителят е изгледал виртуалното видео и се е запознал със спецификата на персонажа, който е избрал, ще му бъдат зададени няколко въпроса, свързани пряко с темата на избора му.

- при избор на „Тракийски жрец“ следва да бъде представено синтезирано видео, което разглежда мистичността на тракийската култура, погребалните ритуали и практики, както и погребалните дарове, които са най-често срещани при тракийските погребения. Целият сюжет ще бъде разигран в някоя от тракийските гробници.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 53 200,00 лв. без ДДС, както следва за доставка на специализираното оборудване – 9 600,00 лв. без ДДС.; за изготвяне на 3D VR апликацията – 43 600,00 лв. без ДДС. Финансирането ще се осъществява от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020 г., Приоритетна ос 6 „Регионален туризъм” с административен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие в обществената поръчка е до 8 септември.



Виртуалната реалност е нереален свят, създаван чрез компютърна система с голяма изчислителна мощност и качествена аудио-видео апаратура. Това е среда, която физически не съществува и затова се нарича още „нефизическа реалност“. С тази технология може да направи традиционните лекции много по-информативни и атрактивни, особено за дигиталното поколение. Ще бъде много по-лесно да се докоснем до историята и бита на траките, като преплетем реалното с нереалното.

Припомняме, че съобразно амбициозния проект на Община Казанлък, атракционът „Светът на траките" ще се простира на площ от 23 000 кв.м. по пътя към Шипченския проход, близо до град Шипка, недалече от тракийските гробници „Шушманец“, „Оструша“ и „Голяма Косматка“, „Хелвеция“ и „Грифони“ в Долината на тракийските царе.

Той ще пресъздава максимално автентично атмосферата на начина на живот и обичаи на древните заселници в казанлъшката долина, в съчетание с модерните туристически атракции, комфорт и визуални изкуства

Източник: kazanlak.com


В категории: Добри Вести , Забележителности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Susan Benson
02.09.2020 14:48:51
0
0
Здравейте, Имате ли нужда от заем?
Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм заемодател, а също и финансов консултант.

Имате ли нужда от заем за стартиране на бизнес, завършване на проект, закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове заемни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. Ако се нуждаете от финансова подкрепа, можете просто да ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или да ни пишете директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор за миг.

Ние сме всеобхватна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да подобрите вашите дългосрочни и краткосрочни финансови цели, защото вашата финансова стабилност е нашата крайна цел.

Причини, поради които трябва да се свържете с моята компания за заем;
* Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
* Бързо директно финансиране - Получете кредита си в рамките на 24 часа след одобрението.
* Гъвкав лихвен процент от 3%.
* Високи цени на одобрение
* Получавате шанс да изберете дата на изплащане, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
* Лесно онлайн приложение.
* Персонализирани насоки и експертиза.
* Няма скрити такси

Много хора са изправени пред ненавременни финансови предизвикателства и им е толкова трудно да получат заем от местните банки или други финансови институти поради някои причини.

Ако наистина се нуждаете от решение на вашите финанси, просто пишете на моята фирма и ние ще ви помогнем със заем. Помогнали сме на много хора и организации, които са били изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате при нас, кандидатствате с доверена компания, която се грижи за вашите финансови нужди, нашият най-голям приоритет е вашата финансова стабилност и за вас ще бъдете погрижени през целия процес.

За повече информация относно нашата оферта за заем, изпратете ни искането си за заем чрез:
Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ИЛИ;
WhatsApp: +447903159998
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки