Военни се включват в гасенето на пожара край Карлово


Военни се включват в гасенето на пожара край Карлово
01 Септември 2020, Вторник


Идва и хеликоптер

Автор: Десант

Пожарът над Карлово е обхванал вече над 40 дка черен бор. Към момента няма опасност за населението, уверява кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Той е поискал в гасенето на пожара да се включи хеликоптер.

Директорът на горското стопанство в Карлово Златю Кличев посочи, че участието на хеликоптер е наложително, тъй като в горната част на боровата гора теренът е недостъпен. При не обходимост ще бъдат призовани още горски служители и пожарникари. В момента в Балкана борба с огнената стихия водят 20 пожарникари, 35 служители на Горското, както и 50 военни от 61 Стрямска бригада.

От авиобаза Крумово изпращат спасителния хеликоптер, който да потуши бошуващия от вчера голям пожар в месността „Триъгълника“ над водопада Сучурум. Там освен сухи треви, горят и сухи дървета, които са останали от пожара на същото място преди две години.

И тогава, и сега, има съмнения, че огнената стихия е предизвикана умишлено. Създадена е система с бидони с вода, която се подава от ръка на ръка, тъй като мястото на инцидента е изключително трудно достъпно и до там пожарна кола не може да стигне.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки