Изграждат открита класна стая на Витоша - между Боснек и Чуйпетлово


Изграждат открита класна стая на Витоша - между Боснек и Чуйпетлово
Снимка: ПП „Витоша"
31 Август 2020, Понеделник


През следващите няколко месеца се очаква тя да бъде посетена от над 1000 деца от Сърбия и България 

Автор: Десант

Започнаха дейностите по изграждане на открита класна стая между селата Боснек и Чуйпетлово на Витоша. Дейността се реализира по проект „Екологично образование на младите – мост към устойчивото развитие на трансграничния район“, съобщават от дирекцията на природния парк.

Целта на проекта е да създаде екологично съзнание и популяризира отговорно поведение и действия у децата и подрастващите към природата като повиши техните знания и разбиране за взаимовръзките в околната среда.

„Откритата класна стая” ще осигури личната връзка на подрастващите с природата, ще развие у тях нагласа за здравословен начин на живот, ще възпита отговорност и изследователски дух.

Очакват се над 1000 деца от Сърбия и България да посетят открито училище сред природата на Витоша през следващите няколко месеца.

Обособеният кът за учене на открито ще даде възможност на обучителите да обединят много и различни теми и да ги представят по интересен, лесен за реализация и атрактивен начин.

В района на Боснешкия карст по проекта се предвижда още монтаж на информационно табло пред Духлата – най-дългата пещера в България, както и на и три релефни табла на брега на р. Струма, които да експонират пещерното богатство на района.

Ще бъде възстановена и Алеята на карста, водеща от с. Бснек до м. Живата вода, чрез подмяна на разположените на алеята информационните табла.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014-2020 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки