Митничари задържаха контрабандна пратка сексуални стимуланти


Митничари задържаха контрабандна пратка сексуални стимуланти
27 Август 2020, Четвъртък


Хапчетата за полова мощ са открити в пригодени тайници и в багаж на шофьори и пътници на влизащи в страната от Турция три автомобила

Автор: Десант

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска задържаха стотици опаковки с контрабандни лекарствени средства и продукти за полова мощ.

Иззети са 156 блистера с 2356 таблетки и 20 туби с различни видове лекарствени средства, както и 330 фабрични опаковки, съдържащи общо 73,29 кг продукти за полова мощ.

Те са открити в пригодени тайници и в багаж на шофьори и пътници, при митнически проверки на Митнически пункт Лесово през последните дни на влизащи в страната от Турция три леки автомобила.

При един от случаите, на 26.08.2020 г., митнически служители от ГД МРР селектират на МП Лесово за щателна митническа проверка влизащ в страната лек автомобил с марка  „Кадилак“, управляван от румънски гражданин.

Шофьорът и пътничката в колата са заявили, че нямат нищо за деклариране, но при митническата проверка  са открити  черни найлонови торби на дъното на два куфара с лични вещи, съдържащи фабрични опаковки с 2356 таблетки и 20 туби с различни лекарствени средства от пет търговски марки с надписи на турски език -  за сърдечни, стомашни и други заболявания.

Установено е, че контрабандно пренасяните медикаменти са собственост на пътничката в автомобила – румънска гражданка, срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При друга митническа проверка на МП Лесово на 17.08.2020 г., на влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка БМВ, управляван от турски гражданин,  митническите служители  откриват на мястото на резервната гума и в личен багаж на шофьора  90 фабрични стъклени опаковки с различен грамаж, съдържащи общо 15,69 кг растителна паста с надписи „Macun Epimedyumlu” – вид билков сексуален стимулант.

Още 240 фабрични опаковки, съдържащи  общо 57,60 кг от същата марка стимулант, са открити в кашони под лични вещи в багажното отделение и във фабричната кухина за резервната гума на влизащ в страната на 15.08.2020 г лек автомобил „Фолксваген“, управляван от румънски гражданин.  Контрабандните продукти за полова мощ са иззети и срещу нарушителите също са съставени актове по Закона за митниците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки