Започват масови проверки на територията на ПП „Странджа“


Започват масови проверки на територията на ПП „Странджа“
26 Август 2020, Сряда


Целта е да се засили контрола в горите на най-големия по територия природен парк в България

Автор: Янко Крумов

Засилват контрола на територията ПП „Странджа чрез интензивни съвместни проверки на всички отговорни институции. Това беше решено днес на проведената среща, инициирана от директора на РДГ-Бургас инж. Мариян Костадинов с директорите и зам.-директорите на ДПП „Странджа“, ДГС Звездец, ДГС Малко Търново, ДГС Кости, ДГС Царево, ДЛС Граматиково и представител на РИОСВ – Бургас.

Основната тема на срещата бяха зачестилите сигнали за нарушения на територията на ПП „Странджа“ от недобросъвестни туристи, паленето на огън на пожароопасни места в рисков за пожари сезон и не на последно място купищата боклуци, които „природолюбителите“ оставят след себе си.

Ръководителите на горски стопанства споделиха своите наблюдения и загриженост от неимоверно нарастналия туристопоток и необходимостта от по-строг контрол.

„Ковид кризата кара все повече хора на търсят възможности за почивка из планината и това създава редица неудобства и отваря много проблеми“, смятат експертите.

При извършване на проверките ще бъде потърсено съдействие от служители на вътрешното ведомство и на Гранична полиция. А за предстоящия, през идната година туристически сезон ще бъдат предприети мерки за определяне на места за бивакуване съгласно действащото в страната законодателство. Процедурите за това ще стартират още в края на този месец.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки