Рибата пред Министерския съвет е от Балтийско море


Рибата пред Министерския съвет е от Балтийско море
26 Август 2020, Сряда


Лъжа е, че е осигурена от поморийски рибари

Автор: Дина Харизанова

Никакви поддръжници на протестиращите от Поморие не са уловили рибата, която във вторник вечерта т.нар. Отровно трио и компания изсипаха пред Министерския съвет. 

На разпространените от медиите снимки ясно се вижда, че морските дарове пристигат на площада в чували, пренасяни във фирмени кашони, върху които е отпечатано името на компанията „Paula fish".



Питайки чичко Гугъл всеки може да разбере, че това е полска фирма, която доставя в цяла Европа риба от Балтийско море. 

Върху кашоните личи и съкращението  IQF, обозначаващо широко използвания в хранително-вкусовата промишленост метод за индивидуалното бързо замразяване. 

Та е редно да попитаме кой лъже в случая - и децата знаят, че Поморие не е на брега на Балтийско море, а едва ли поморийските рибари са нямали собствени торбички, та са ползвали амбалаж на полската фирма, за да пренесат „улова си" до центъра на столицата.  

И още - в момента риба по нашето море почти няма, изключая малко циганка, барбунче и попче, най-вече на юг от Царево. А Поморие дори няма собствен риболовен флот - в морското градче риболовстват два варненски риболовни кораби, но те от месец не са вдигали котва, тъй като там „даже цаца не остана".

Иначе балтийската цаца има три вида, популярни в риболовните среди като килка, салака и дребна херинга. Та от един от тях е и тази, която се въргаляше по паветата на „Дондуков"... 


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки