Валентин Касабов, НФСБ: Президентът е разединител, вдигнал вместо националния флаг знамето на черепа и костите


Валентин Касабов, НФСБ: Президентът е разединител, вдигнал вместо националния флаг знамето на черепа и костите
25 Август 2020, Вторник


100-200 човека тормозят останалите, изкараха ковчези и бесилки - утре ще започнат да разстрелват ли? - коментира заместник-председателят на НФСБ

Автор: Десант

„Президентът е разеденител на нацията. И се се губи в миналото. Все още не е загърбил старото тоталитарно мислене. Представя си, че държавата е казарма. Вдигнал е вместо националния флаг знамето на черепа и костите. Кой е Черепа е ясно, а костите са това, което ще се случи, ако властта попадне в ръцете му“. Това заяви съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти” и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов по Нова тази сутрин.

Затова за НФСБ е неприемливо увеличаването правомощията на президента. „Ако следващият държавен глава има власт и е с манталитета на Радев!? Какво ще се случи – гражданска война ли? Ще се лее кръв тогава”, коментира Касабов.

Касабов разкритикува Радев, че е дръзнал да тръгне срещу светиите на българския народ – Левски и героите на Шипка. „Не е опонент на управляващите, а някакво голямо недоразумение.“

„В продължение на години чувахме „Искаме Велико народно събрание“ от различни страни – от президента, от Мая Манолова, от разни маргинални партии и дребни политици. Когато казахме „Да, ще има и започваме процедура“, всички скочиха и започнаха да повтарят, че не щат. Тогава какво искат – Корана ли?“, реагира зам.-председателят на НФСБ.

„Президентът трябва да се изказва мъдро, а не да има негативизъм и настройване на отделни групи една срещу друга.  Тук, обаче целта е хаос“, заяви Касабов.  Той беше категоричен, че държавният глава не на мястото си, защото диалог няма – има размахване на юмруци. „Страшното е когато стадото се взема за глутница“, добави той.

„Нападнаха на улицата майка с две деца. Да сте чули президентът или Мая Манолова да кажат нещо? Тя говореше за компоти. Къде е мярката – да насилваме майка с две деца ли? Това не е народът. Това са 300 човека, от които повечето са платени. Господарят е в Дубай. Оттам се плаща и се прави цирк“, добави той.

Валентин Касабов припомни как на майките от „Системата ни убива“ преди година са се давали по 100-150 лева на вечер. Това е доказано, но медиите са мълчали. „Протестът тогава започна, когато Валери Симеонов предложи промените в Закона за хазарта“.

„100-200 човека не могат да ограничават правата на останалите граждани, нямат право да ограничават майки с деца. Те изкараха ковчези и бесилки. Утре ще започват да разстрелват ли?“, реагира Касабов.

Той беше категоричен, че е крайно време е да се върне реда и овчарят да вкара стадото в кошарата. „Сега ще се върнат работещите и мислещите хора от почивка. Те ще водят децата си на детска градина или на училище. Ще ги спрат няколко души ли по т.нар. барикади ли?“, зададе още въпроси зам.-председателят на НФСБ.

Валентин Касабов подчерта, че до изборите има време и предстои да се приемат още закони.  Единият от тях е за пенсиите. Нужно е вдигане на пенсиите, актуализация на старите. „Повишихме пенсиите три пъти. Да, знаем, че не е достатъчно. Но ние сме малки партньори и направихме всичко, което е по силите ни. Продължаваме“, заяви той.

НФСБ е против мажоритарния елемент в изборите. Това ощетява малките партии. Представителството се променя“, посочи  Касабов. Според него, броят на депутатите трябва да бъде намален, но не на 120.

За давността на приватизационните сделки Касабов коментира, че за всяко престъпление трябва да има наказание, както е в САЩ. „Това, което се случи през 30-годишния преход, е страшно. Ограбиха труда на българите. Не трябва да има давност“, категоричен бе той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки