Природен парк „Сините камъни“ търси „осиновители" на туристически пътеки и обекти


Природен парк „Сините камъни“ търси „осиновители" на туристически пътеки и обекти
25 Август 2020, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“ стартира кампания за „осиновяване“ на туристически пътеки, кътове за отдих, заслони и други туристически обекти на територията на парка.

През последните няколко години са ремонтирани общо 55 км  туристически пътеки, обновена е  парковата инфраструктура, включваща погледни площадки, детски кът „Кълвача”,Алея на здравето, детски съоражения, мостове, маси и пейки , заслони, кътове за отдих, огнища, чешми и т.н.

Поддръжката на новите обекти изисква постоянна грижа, за да може те да са винаги в добро състояние и да радват туристите, изтъкват от парковата дирекция.

За да опази постигнатото с много труд и финансови средства, от там са съставили списък на най-посещаваните туристически обекти на територията на планината, които се предлагат за „осиновяване“. Това, от своя страна, включва почистване и поддържане с доброволен труд на избрания обект.

​На всеки „осиновен“ обект ще се постави типова информационна табела, показваща кой се грижи за него.

Природният парк изобилства от потоци, водопади, пещери, причудливи скали и просторни поляни с красиви цветя и горски животни. Името му идва от големия масив със сиво-син цвят скали (кварцпорфир) , които са най-голямото находище от този вид на Балкански полуостров.

Преди време от дирекцията му направиха достъпни да посетителите различни онлайн карти на парка. Може да ги видите ТУК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки