НФСБ почете паметта на Раковски в местността Злостен край Котел


НФСБ почете паметта на Раковски в местността Злостен край Котел
23 Август 2020, Неделя


Част от групата успя да слезе и по трудно проходимата пътека до пещерата, в която според местната легенда той се укривал от османската власт

Автор: Доброслав Иванов

НФСБ организира поход в Котленската планина до местността Злостен, която е свързана с период от живота на идеолога на организираното революционно движение в България Георги Раковски.

Народният представител Петър Петров, зам. областният управител Димитринка Петкова, националният координатор на НФСБ Доброслав Иванов, общинският съветник Захари Стоянов, председатели и секретари на местни организации поставиха цветя на паметната плоча, която напомня за Раковски.

Паметният знак бе поставен от патриотите през 2017 г. На него е изписано, че тук основоположникът на организираната национално революционна борба за освобождение на България, пише първата редакция на прочутата поема "Горски пътник". Подобна плоча е била унищожена по време на т. нар. възродителен процес.

Част от групата успя да слезе и по трудно проходимата пътека до Пещерата на Раковски, в която според местната легенда той се е укривал от османската власт.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ИЛИЯ ГАТЕВ
02.01.2023 18:07:30
0
0
нека най после някой да маркира маршрута
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки