Кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия


Кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия
20 Август 2020, Четвъртък


Вижте анализа на глобалния лидер в онлайн търговията - eBay

Автор: Десант

С наближаването на новата учебна година, глобалният лидер в онлайн търговията - eBay, разкрива кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия сред безкрайното разнообразие от продукти и цени, които се предлагат на платформата.

По време на пандемията значително са се увеличили продажбите на артикули, свързани с обучението и работата вкъщи. Статистиката показва, че адаптирайки се към новата реалност, потребителите на практика създават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко - от модерните технологи до чиновете и столовете.

Според данните на платформата от началото на тази година към момента най-купуваните артикули от България са мобилни телефони и смартфони и слушалки, последвани от лаптопи и нетбуци, както и USB флашки, таблети и четци за електронни книги.

В последната категория българите изглежда предпочитат таблетите с Android. За периода август - ноември миналата година продажбите на мобилни и смартфони са се увеличили с 25% в сравнение с предходните четири месеца през 2019 г. (от април до юли), като Apple iPhone е начело на класацията.

Тази година продажбите на лаптопи и нетбуци в България отбелязват ръст от +7% за февруари в сравнение със същия месец на предходната година, а водещите в категорията марки са Dell, Lenovo и HP. Само за месец август 2019 г. увеличението в категорията е +25% спрямо същия месец на предходната година. Лаптопите и нетбуците са сред най-предпочитаните артикули купувани от eBay от българите отчитайки постоянен растеж на продажбите през последните четири години.

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва +12% увеличение през октомври 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Освен това, от септември до ноември 2019 г. има увеличение с +16% при слушалките, докато таблетите и четците за електронни книги са отбелязали ръст от +8% през тези месеци в сравнение със същия период на предходната година. Тази тенденция на стабилно увеличаване на покупките може да се обясни с подготовката за новата учебна година както в училище, така и в университета.

Говорейки за обучение, не можем да пропуснем и категорията „Раници и чанти" с огромното ѝ разнообразие от артикули и цени на платформата.  Българските родители подготвят не само учениците с удобни чанти, но и малчуганите, които все още са в детската градина, с най-различни раници с любими герои от „Замръзналото кралство”, Мики Маус и Хари Потър.


В категории: Новини , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки