Вино ще се лее обилно през Дионисиевите дни в Царево


Вино ще се лее обилно през Дионисиевите дни в Царево
Снимката е илюстративна
20 Август 2020, Четвъртък


Фестивалът ще предложи и богата артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите

Автор: Десант

Виненият фестивал „Дионисиеви дни“ ще се проведе за четвърти път в Царево. Той ще започне на 21 август и ще продължи три дни.

Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“.

И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Оценката ще се извърши по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация. Така конкурсът за най-доброто вино на Дионисиеви дни Царево 2020 се явява единственият професионален през тази година по Черноморието.

Ще има две класации – за бяло сухо вино (тъй като е най-предпочитано и през този сезон) и за плодово вино (защото в изложението ще участват много плодови вина).

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.



Форумът ще предложи и богата артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета, изтъкват организаторите.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”. В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки. Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки