БХК си търси нови привърженици с пари по линия на Финансовия механизъм на ЕИП


БХК си търси нови привърженици с пари по линия на Финансовия механизъм на ЕИП
11 Август 2020, Вторник


Те ще трябва да направят индивидуални дарения, за да се диверсифицират „източниците на финансиране и набиране на средства" за организацията 

Автор: Десант

Граждански организации, младежки лидери и хора от необлагодетелствани групи ще бъдат канени на различни полудневни събития за запознаване с работата на Българския хелзински комитет. Целта е те да бъдат привлечени като привърженици на организацията. 

Това ще се реализира по проект, озаглавен: „Изграждане на капацитета на Български хелзинкски комитет”, който се изпълнява ​по Фонд „Активни граждани България" и ​с финансова подкрепа в размер на 9657 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП  (Европейското икономическо пространство, б.р.).

Целта е „да увеличи капацитета на БХК по отношение на неговата институционална и финансова устойчивост, чрез създаване на регистрирана общност от индивидуални привърженици, които ще участват в различни форми на работа по каузите на организацията, и чрез развиване на индивидуално дарителство".

Очакванията от тази „институционална реформа" е да се привлече група от 2000 привърженици, от които поне една трета да са млади хора на възраст до 35 г. А също така - и да се диверсифицират „източниците на финансиране и набиране на средства, чрез индивидуални дарения от регистрираните привърженици и от кампании за фондонабиране".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки