Без нощен живот в гръцките курорти


Без нощен живот в гръцките курорти
11 Август 2020, Вторник


Заради коронавируса вюжната ни съседка обяви вечерен час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации

Автор: Десант

Гърция обяви вечерен час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като случаите на коронавирус в страната достигнаха нов връх.

Баровете и ресторантите на Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит ще спират работа в полунощ и ще отварят отново чак на сутринта. Така на практика се налага забрана на нощния живот в гръцките курорти. Ограниченията ще важат до 23 август.

В понеделник говорителят на правителството обяви и нови ограничения за влизане от Балканите и за пристигащите с полети от няколко европейски страни.

Сред новите мерки на гръцкото правителство е изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Белгия, Чехия, Нидерландия, Испания и Швеция. Отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването, ще се изисква и от всички, които преминават сухопътните граници на страната. В това число влизат и постоянно пребиваващите в Гърция, които са пътували в чужбина. Това изискване влиза в сила от 17 август.

В страната от началото на пандемията са регистрирани 5749 случая на коронавирус, смъртните случаи са над 200. За денонощието са регистрирани 126 новозаразени.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки