Карантина до 7 септември за българи и румънци, пристигащи в Италия


Карантина до 7 септември за българи и румънци, пристигащи в Италия
Снимката е илюстративна
10 Август 2020, Понеделник


Вижте подробности

Автор: Десант

По информация на посолството ни в Рим Италия удължава до 7 септември действието на заповедта, с която бе въведена 14-дневната карантина за граждани, които пристигат в страната и в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България и Румъния, съобщиха от МВнР.

Влизащите от България пътници трябва да попълнят декларация при пристигането си, която ще им бъде предоставена на борда на самолета или на границата. Тя съдържа информация за адреса, на който гражданите ще пребивават и на който ще изпълняват доброволната карантина.

В случаите когато човек няма възможност да ползва собствен траспорт за придвижването си до мястото на пребиваване, Гражданска защита определя условията и мястото, на което да се осъществи карантината.

В решението на италианското правителство са включени следните изключения от карантина: екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.

Припомняме, че на 1 август правителството на Италия удължи извънредното положение заради Covid-19 до 15 октомври. Първият шестмесечен декрет на кабинета на Джузепе Конте беше от края на януари до 31 юли. Както поясни италианският премиер, удържаването се налага заради продължаващото циркулиране на вируса.

Напълно е забранено в страната да влизат граждани от 15 страни, сред които Северна Македония, Молдавия, Босна и Херцеговина. Забраната не се отнася за транзитно преминаващите пътници, за кратко пребиваване в страната по основателна причина до пет дни. Подробна информация за това има на сайта на външното министерство на Италия, уточняват от българското посолство.

Новост е, че пристигащите с автобуси ще бъдат подлагани на тест.

Създадени са предпоставки съобразно епидемиологичното състояние да има зрители на спортните състезания и концертите, да се организира провеждането на местните избори през септември, както и завръщането в учебните заведения.

Държавните и частните служители ще останат да работят от дома си до 15 октомври.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки