Започна процедура ивицата край сарая на Доган да влезе в регистъра на плажовете


Започна процедура ивицата край сарая на Доган да влезе в регистъра на плажовете
07 Август 2020, Петък


Вижте какво още предстои да се направи

Автор: Десант

Задействани са процедурите за актуване като плаж на ивицата в парк „Росенец“ край прословутата резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БНР.

От Министерството на туризма вече са извършили проверка Преди седмица те бяха възпрепятствани да сторят това от поставени огради, опасващи т.нар. „строителен обект". След като те бяха премахнати, експерти от ведомството са посетили крайбрежната ивица и са констатирали на място, че там съществува каменист и пясъчен плаж.

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя. От министерството поясниха, че вече е инициирана процедурата по изменение на документите.

Сезирана е Агенцията по геодезия, която трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост.

Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи.

Припомняме, че преди три дни от Община Бургас дадоха една седмица на Доган да докаже законността на сградата, известна като негов летен сарай. От бургаската кметска администрация издадоха и нареждане за премахването на строителната ограда, така че да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица, водеща до плажа в Росенец.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки