Правителството остава. Оставка няма да има


Правителството остава. Оставка няма да има
06 Август 2020, Четвъртък


След коалиционния съвет стана ясно, че Борисов ще е премиер до края на мандата

Автор: Десант

Правителството остава начело с Бойко Борисов, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия след края на проведения сутринта коалиционен съвет.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. Този вариант бе споменат от вицепремиера Томислав Дончев днес сутринта.

Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", посъветва лидерът на НФСБ.

На конференцията на ГЕРБ, състояла се на 5 август, премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г. Той обаче подчерта, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки