Бургас кани на Уикенд на Мария с безплатен за именниците вход за различни атракции


Бургас кани на Уикенд на Мария с безплатен за именниците вход за различни атракции
Снимка: Архив "Десант"
05 Август 2020, Сряда


Вижте подробностите

Автор: Десант

През следващата седмица в Бургас ще се проведе Уикенд на Мария. Всички, които празнуват имен ден на 15 август, когато отбелязваме Голяма Богородица, са поканени да посрещнат празника си в морския град, където специално за тях достъпът до живите изложби на аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи и други атракции ще бъде безплатен.

Само на 15 август всички, които носят името Мария и негови производни вариации, независимо от пол, възраст и местоживеене, ще бъдат допуснати без входна такса в изброените места. За целта е нужно да покажат на входа своята лична карта, като закрият с пръст всички данни, освен името и снимката си. 

Жестът е само към именниците, техните придружители ще заплащат съответната такса. 

Ето и кои са безплатните атракции:

* Изложбата "ЗА-РИБЯВАЩО" се намира в Културен център "Морско казино". Тя съдържа красиви екзотични риби, експонирани в 29 аквариума. В живата изложба са включени над 60 вида риби от всички познати океани и морета.

* Изложбата с живи тропически пеперуди ще откриете в експоцентър "Флора" в Морската градина на Бургас. Те се излюпват на място от какавиди, които също можете да разгледате там.

* Регионален исторически музей - Бургас ще ви очаква с всичките си 4 експозиции: Археологическа, Историческа, Етнографска и Природонаучна.

Припомняме, че заради кризата в туризма, причинена от пандемията с Ковид-19, с цел стимулиране на посещенията на хора от вътрешността на страната, морският град организира за почивните дни тематични уикенд програми, които да привличат туристите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки